2011. február 10., csütörtök

Hatásos

Megkésve bár, de újra itt vagyok egy friss bejegyzéssel, és két vadonat új, és megvalósított ötlettel:)
Medálos kedvem volt, ezért mindkét ékszer ebben a formában készült el.

A "bagolyos" nyakbavalót Sanyi, a Bagoly ihlette, akit csak imádni lehet, és akit már a blog kezdete óta elérhettek tőlem, a jobb oldali sávon kutakodva:)


A második medál pedig életem eddigi legszebb kapott bókjának a hatására készült el, miszerint olyan vagyok, mint egy hableány. Ami azért esik nagyon jól - még, ha nem is igaz -, mert kislány-koromban Ariel, a kishableány volt a kedvencem, és igazából a mai napig őt tartom a legszebb és legkülönlegesebb Disney hercegnőnek^^ Ezek igazán fontos dolgok egy lány életében... :) 

Két képet is egyesítettem, hogy láthassátok milyen szépen csillognak a pikkelyei, ha úgy esik rá a fény:)



Nekem nagyon tetszik, Ti hogy vagytok vele?

2 megjegyzés:

  1. Szép lett, tetszik.
    Azonban kár lenne Disney-éknek tulajdonítani, az eredeti mese szerzőke Andersen. A kis hableány és egyéb Andersen szereplők indítottak, hogy én is blogolásba kezdjek. Egy blogban ugyanis fűztem néhány megjegyzést egy Andersen szereplőről készített műhöz, ami miatt meg lettem cenzúrázva, emiatt indítottam a blogomat.
    Az alábbiakban idézem, de csak akkor olvasd el, ha eléggé kipihent vagy.

    "Tévedések sorozata a hozzászólásokban!!!
    -Először is Judit néni:
    Andersen apja igaz, hogy szegény cipész volt, és Andersen 11 éves korában meghalt, de Andersen ekkor otthagyta az iskolát, és otthon az összes akkor beszerezhető színdarabot elolvasta. Kérdés, miből futotta neki erre, ha annyira szegény volt?? Majd 14 évesen a királyi színháznál zenész lett, ezután 17 évesen a színház igazgatósága és VI. Frigyes király támogatásával egyetemre járhatott. Később sokat utazott, még Mohácson is járt. (Szerintem ekkor üzenhette meg Kittinek, hogy rajzolja meg a kis gyufaárus lányt.)
    -Másodsorban Dezső bácsi (aki most már harmadíziglen velem kötözködne, ha hagynám):
    Meg vagyok döbbenve! Még hogy Andersen hazájában nem terem meg a krumpli! Mint tudjuk, Andersen bácsi dán volt. Dánia pedig fontos burgonyatermelő ország. Természetesen fogyasztják is, hiszen tudják, hogy finom.
    A vilagvarosai.hu oldalon Dániáról az alábbi - egyébként az alapvető kulturáltsági műveltséghez szervesen hozzátartozó - információt találjuk:
    "A dán ételek fő alapanyaga a hal, a különböző húsok és a burgonya. Hagyományos ételeik közé tartozik a hvid labskovs, ami kockára vágott marhahúsból készült pörkölt, fűszeres krumplival." - Na ehhez mit szól, Dezső báttyám???!!!
    Megjegyzendő, hogy bár Dániában nem mindenhol termékeny a talaj, mégis az ország területének 62 %-át használják növénytermesztésre (ami világrekord). Elsősorban óceáni éghajlathoz alkalmazkodó növényeket termesztenek: árpa, rozs, burgonya, takarmánynövények, len. Dániában és Izlandon a burgonya és a takarmány növények termesztése jelentős, bár jellemzőbb az állattenyésztés. (Csupán zárójeles megjegyzésként konstatállom: a kitört izlandi tűzhányó közelében érdemes lenne hamuban sült krumplit termeszteni.)
    -Harmadik megjegyzésem:
    Andersen más módon is kapcsolódik a burgonyához, pl. van egy meséje, A kis hableány, amiben a sellő kirőly legkisebb lánya feljön a szárazföldre krumpliért, de ott szerelmes lesz a hercegbe, és meghal. Na az egy igazán szép szomorú történet, azt kéne egyszer megfesteni, lehet, hogy meg is teszem"

    "Azért meg kell jegyezzem, ez az Andersen nem kímélte a mesehőseit:
    -A kis gyufaárus lányt cipő nélkül megfegyasztja.
    -Az ólomkatonát elolvasztja (Bizton úgy gondolta: egy megfagyott, egy meg elégett, akkor egálban vagyunk)
    -Az ezüsthuszast kilyukaszttatja
    -A kis hableányról már írtam, ő is meghalt a mese végére
    -A repülő ládát elovaszttatni nem tudta, ezért elégettette
    -A rút kiskacsát folyamatosan diszkriminálják fiatal korában
    -A fülemüle besúgó a császár udvarában (bár negatív színben tüntette fel, de ő legalább túlélte a mesét...)
    -Üdítő kivételként csupán a Hókirálynő végződik pozitívan.
    Még jó, hogy nem voltam óvodás, elképzelni is rossz, hogy ilyen rémítő történetekkel stresszeltek volna...."

    VálaszTörlés
  2. Tudom, tudom...és elnézést kérek, de a Disney-nél jobban rajzolnak, mint bárhol máshol:D
    Egyébként nagyon érdekes dolgokat írtál, az utóbbi időben meglehetősen el kezdtem vonzódni Dánia iránt, lehet ki is megyek nyáron, aztán hozok szuvenírként egy kiló krumplit:D

    Szerintem Andersen és a Grimm testvérek egyaránt tele voltak komplexusokkal...rengeteg könyvem van tőlük, de a nemlétező szőr is felállt a hátamon...főleg, ha tv-ben is megnéztem a történeteiket...hátborzongatóan oldották meg ilyen formában az alkotók. :D

    VálaszTörlés