2012. november 30., péntek

Dr. Ink Tattoo-s poszt, avagy a lehetetlen nem létezik...

...és én ezt mindig be is bizonyítom:)))
Pár hete egy szokatlan kéréssel fordult hozzám Sid, a Dr. Ink Tattoo egyik tehetséges tetoválója. 
A szalon közelgő szülinapjára szeretett volna egy egyedi órát készíttetni meglepibe, és engem ért ez a megtisztelő feladat!

Először homlokvakargatva és agytekervényeimet erősen igénybe véve olvastam el újra és újra a levelet...ilyet még sosem kértek tőlem azelőtt, szóval fogalmam nem volt, hogy egyedül hogyan is tudnék én egy kb. 30-40 centis órát kivitelezni..... de aztán felcsillant a szemem...megvolt a megoldás! 
Apukámat kértem meg, hogy segítsen, ha már mellékállásban úgyis reklám-és szóróanyagok készítésével is foglalkozik! Máris testhezálló lett a feladat, úgyhogy elvállaltuk!:)

Mi ketten felépítettünk - az óraszerkezetet leszámítva - egy komplett és modern órát - olyan izgalmas volt! :D

Apa vastag PVC-ből kivágta az óra testét, majd, amint visszakaptuk a nyomdából a megfelelő méretre  és papírra szerkesztett képet; apa ráragasztotta azt az órára, és még ezt is lefóliázta átlátszó öntapadóssal. Végül elhelyezte benne az óraszerkezetet - és mindezt az én vezénylésem alatt...végre én voltam a diri! :P

Ezt követően jött az én részem...a díszítés, avagy a dekoráció!
Zsugorkából elkészítettem az eredeti Dr. Ink logóból vett sarkokat - kisebb fejtörést okozva, hogy na most mekkorára is kell előrajzolnom és kivágnom a fóliát, hogy a megfelelő - méretarányos méretre zsugorodjon sütés közben?! Szerencsére elsőre sikerült megtippelnem (gyakorlat teszi a mestert,hihi:P), de azért nagyon izgultam, el sem mozdultam a sütő mellől! Miután elégedettségemben megnyugodtam, lefestettem ezüst akrillal őket, és lakk spray-vel is fényeztem.
Erős ragasztóval az óralapra ragasztottam őket, majd ezüstre festett koponyákkal is kiegészítettem a mintát.

Az óraszerkezet körül is elhelyeztem pár strasszkövet, viszont a Dr. Ink Tattoo feliratot sajnos nem tudtam elkészíteni gyurmából, mert nem fért volna el az óramutatók alatt olyan formában, hogy mutasson is.... (3D)
De azt hiszem, nem is baj, mert úgy már lehet, hogy kicsit sok lett volna.... Ez a minimál stílusú formavilág szerintem nagyon jól passzol a feltűnő logó mellé.




Nagyon sok munkánk volt vele, az utolsó éjszaka volt a leghosszabb, de azt hiszem megérte....! Apa egyéb elfoglaltságai miatt sem tudtunk olyan jól haladni, no meg az óra "testéhez" is be kellett szerezni az alapanyagokat!
De szerencsére időben, pont a szülinapi buli napjára odaért a csomag, és állítólag nagyon örült neki a szalon legénysége!:))))

Sajnos normális, jó képeket nem sikerült készítenem róla, mert éjszaka - miután elkészültünk vele - fotóztam le, aztán még gyorsan becsomagoltuk, hogy mehessen a postára (nem mertük ketyegve feladni, nehogy azt higgyék bomba:D:D:D) ...A lényeg, hogy elég rosszak voltak már a fényviszonyok is, és az eleve fényes felülete miatt ráadásul vaku nélkül kellett fotóznom, éééés még mindezek tetejébe fekete háttér előtt tettem mindezt....Szóval hatalmas gratula nekem:D Viszont Sid volt olyan kedves, hogy küldött egy képet az óráról, immáron működés közben:))))



Végül pedig készítettem egy kis röpke válogatást a szalon 3 művészének munkáiból, amelyeket a kedvenceim közé sorolok:

Virág Károly munkái:





Juhász Csilla (Csicsi) munkái:





Kalocsa 'Sid' Dóra munkái:




~×*×~

Mit szóltok a tetkókhoz, és az órához?:))


4 megjegyzés:

  1. Iszonyatosan k***a jó lett! Erre nincsennek jobb szavak! =)

    VálaszTörlés
  2. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
    Köszönjük szépen!

    (A cserével kapcsolatosan majd kereslek egy személyes találkozó megbeszélése okán - nem felejtettem el, csak most kicsit zsúfoltak a napjaim meg ilyenek... Ennyi idő után sikerült ráeszmélnem, hogy miskolci vagy:D:D)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ügyes vagy!Szuper jó lett!

    VálaszTörlés