2012. november 15., csütörtök

Újabb Alice in Wonderland vonatkozású ékszer, egy kis bemutatóval egybekötve

Érkezett hozzám a minap egy nagyon izgalmas felkérés; méghozzá az, hogy készítsem el ezt: 


Először vissza illesztettem a helyére az állam, mert leesett...Méghozzá azért, mert egyrészt rögtön beleszerettem ebbe a képbe,  és tudtam, hogy imádnám elkészíteni, mert hatalmas nagy kihívást láttam meg benne; másrészt viszont halványlila ibolyám nem volt arról, hogyan is fogom én ezt ugyanilyenre lerajzolni?! Korábban sosem készítettem ilyesmit, főleg nem zsugorkára, de annyira meg akartam csinálni, hogy megcsináltam:)))))))))

Nagyon izgalmas és érdekes feladat volt, úgy gondolom ez az egyik legjobb munkám, amit valaha készítettem:$$
Mivel ennyire elégedett lettem vele, úgy gondoltam tartok nektek egy kis bemutatót, hogyan is folyik a zsugorkázás, vagyis eme pszichomacska (elég ijesztő azért, nem?:D) esetében, hogy is zajlott az alkotófolyamat.
A rajzolás szakaszait nem fotóztam, mert akkor se kép se hang, se ész....és utólag jött az ötlet:D
A rajz szinte teljes egészében "free hand", azaz szabadkezes volt, csak a kontúrokat skicceltem fel az eredeti képről naggyából egy papírra, amit aztán átmásoltam zsugorkára (ez majdnem olyan már, mint a tetoválás menete:D)...ezután jött a részletes kidolgozás. A kidolgozott fejjel 2 óra alatt lettem kész, szóval elég sok meló volt vele. 


 Ez után jöhetett a zsugorítás, vagyis előtte még körbe kellett vágni a mintát, illetve kilyukasztani a szerelőkarikák helyét, amire a lánc került (Kata nem kért hozzá)...:)


Na, ha ezzel megvoltam elővehettem a hőlégfúvómat és hozzáláthattam a medál végleges formájának kialakításához:)
A zsugorka lényege, hogy az eredeti rajz kb. 1/4-ére megy össze a kép hő hatására; és kemény, kb. 1,5-2 mm vastag rugalmas, de strapabíró műanyag lesz belőle; bár azért nem árt rá vigyázni!
Összehasonlítás végett itt is készítettem egy előtte-utána képet, hogy lássátok a méretbeli különbséget. Az eredeti rajz, majdnem egy teljes A/4-es lapnyi helyet elvett, és ahhoz képest a medál nagyon pici lett (5x7cm):



A végeredmény viszont önmagáért beszél, szerintem:))) Utolsó lépésben kapott még egy kétrétegű lakkozást, a kettő között pedig egy-egy strasszkövet a szemébe "szembogárcsillogás" gyanánt - ami nagyon feldobja és élővé teszi a macska tekintetét:))


Nektek hogy tetszik?





6 megjegyzés:

  1. hát ez tényleg kegyetlen jó, egyre jobb vagy!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Angi, a te szavadra (is) nagyon adok, úgyhogy tőled kétszer olyan jól esik egy-egy ilyen megnyilvánulás^^ (de azért ne bízd el magad és ne élj vissza a hatalmaddal:D:D)

    VálaszTörlés
  3. Hihetetlen ügyes vagy, az én állam is leesett!! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen, de azért még bőőőven van hova fejlődni:)))))

    VálaszTörlés